Η πιο κρίσιμη Κυριακή στο Δήμο μας τα τελευταία 20 χρόνια

 



Ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, οφείλουμε να τονίσουμε, να υπενθυμίσουμε, να διευκρινίσουμε και να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Η Πόλη της Καρδιάς μας Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας» Χάρης Τομπούλογλου, είναι από τα τέλη του 2021 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 3,5 ετών με αναστολή εκτέλεσης όσον αφορά τη φυλάκιση για

  • Απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, που είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ
  • Παθητική δωροδοκία και
  • Παράνομη οπλοκατοχή

Αυτό έχει γίνει γνωστό από επίσημα μέσα ενημέρωσης σε όλο το πανελλήνιο από τις 17/01/2022 και η υπόθεση είναι γνωστή από τις 24/12/2013, οπότε και συνελήφθη ο Χάρης Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 638/02-11-2022 του Υπουργείου Εσωτερικών – παράγραφος Γ (Ι – ii), Προϋποθέσεις επιβολής αργίας – και κατ’ εφαρμογή των άρθρων 236 και 236Α του ν. 3852/2010 (σελ. 6), η θέση σε αργία επιβάλλεται μεταξύ άλλων ακόμα και για πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, εφόσον πρόκειται για κακούργημα. Με δεδομένο το προαναφερθέν, ο Χάρης Τομπούλογλου τίθεται σε αργία μέχρι να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφόσον ο συγκεκριμένος έχει κάνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη και όχι αμετάκλητη.  Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν έπρεπε να έχει τεθεί σε αργία από τις αρχές του 2022, είχε όμως δικαίωμα να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου (σελ. 4 της εγκυκλίου).

Παρόλα αυτά, ο Χάρης Τομπούλογλου παραιτήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν από τις δημοτικές εκλογές με το υπ. αριθμ.19473/03-08-2023 και ώρα 01:48π.μ. έγγραφό του προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο απεστάλη στις υπηρεσίες του Δήμου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ να είναι ενεργός δημοτικός σύμβουλος και, συμπερασματικά, επέλεξε συνειδητά να μην είναι υποψήφιος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές για δύο λόγους:

Α) από το γεγονός και από το θόρυβο και τη δημοσιότητα που θα έπαιρνε η είδηση ότι τίθεται σε υποχρεωτική αργία από το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Β) από το ισχυρό ενδεχόμενο έκπτωσης από το αξίωμα είτε του δημοτικού συμβούλου είτε του Δημάρχου κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε περίπτωση που η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι αρνητική για αυτόν και άρα θα ισχύει το αμετάκλητο, όταν αυτή εκδοθεί και δημοσιευθεί. Αυτό άλλωστε θα ήταν ακόμα πιο καταστροφικό για το πολιτικό του προφίλ, το οποίο προσπαθεί να διασώσει από την παραμονή Χριστουγέννων του 2013, οπότε και συνελήφθη για την υπόθεση του εκβιασμού και της παθητικής δωροδοκίας ως Προέδρου του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Για το λόγο αυτό και μόνο τέθηκε στη συνέχεια ως επικεφαλής ο αδερφός του, Ι. Τομπούλογλου. Είναι αυταπόδεικτο ότι έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο ακριβώς συνδυασμό, τους ίδιους ανθρώπους και επί της ουσίας τον ίδιο επικεφαλής, ο οποίος θα κινεί εξ’ ολοκλήρου τα νήματα στο δήμο μας, εφόσον ο συγκεκριμένος συνδυασμός κερδίσει τις εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

Το να υπάρχει οικογενειοκρατία στην πολιτική είναι κατακριτέο, αλλά δεν είναι κάτι νέο.

Όμως το να προσπαθεί κάποιος που είναι τελεσίδικα καταδικασμένος για εκβιασμό και παθητική δωροδοκία να αλώσει δια της πλαγίας οδού μια ολόκληρη πόλη, είναι επικίνδυνο και έχουμε όλοι χρέος να το αποτρέψουμε.

Την περασμένη Κυριακή η πλειοψηφία των δημοτών μας επιβράβευσε για τις προσπάθειές μας. Κάποιοι ψήφισαν διαφορετικούς συνδυασμούς διότι είτε δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το έργο μας είτε είχαν διαφορετική άποψη για τα πεπραγμένα μας. Πολλοί δημότες μάλιστα δεν προσήλθαν καν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η ερχόμενη Κυριακή είναι κρίσιμη για το μέλλον της πόλης μας. Ζητάμε από όλους τους δημότες να έρθουν να ψηφίσουν και τους καλούμε: 

  • να τιμωρήσουν όσους προτιμούν την πολιτική σκοπιμότητα αντί για την ευθύνη,
  • να επιβραβεύσουν όσους παρά τις δύσκολες συνθήκες και το συνεχή αήθη πόλεμο έδωσαν τις μάχες τους και έφεραν αποτελέσματα και
  • να στείλουν όλον αυτόν τον εσμό που καταδυναστεύει την πόλη μας τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αξίζει μια νέα θητεία στο Γιάννη Βούρο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις